Het meisje met de parel in de schijnwerper Bestel jouw exemplaar van De meiden van Vermeer achterna door Marc Couwenbergh

Bestel De meiden van Vermeer achterna

Bestel De meiden van Vermeer achterna hieronder.  Ga met Marc Couwenbergh mee op zijn journalistieke pelgrimage langs 21 schilderijen van Johannes Vermeer waarin vrouwen de hoofdrol spelen, verspreid over zeven musea in zes landen. Ervaar de bekoring die van hen uitgaat. De meiden van Vermeer achterna brengt je in het hart van de schilderkunst van ‘de Sfinx van Delft.

De meiden van Vermeer achterna
De meiden van Vermeer achterna
Bestelformulier De meiden van Vermeer achterna

  De meiden van Vermeer achterna

  De meiden van Vermeer achterna telt meer dan 50.000 woorden, 57 afbeeldingen van kunstwerken. Daarmee heeft het  een omvang van 128 pagina’s en is het e-book 8,1 mb groot. In tien hoofdstukken ontdek je stap voor stap wat de vrouwen van Vermeer zo bijzonder maakt. In elk hoofdstuk staat meestal één schilderij centraal. Elk schilderij leidt tot nieuwe ontdekkingen. En tot nieuwe vragen.

  Ook als je weinig weet van de schilderkunst, ga je makkelijk mee met het verhaal omdat het geen ingewikkelde kunsthistorie is. Wel een vlot geschreven verslag van wat er te zien en te beleven is bij de meiden van Vermeer.

  Na elk hoofdstuk volgen aparte verhaaltjes voor wie meer verdieping wil. Bijvoorbeeld over de geschiedenis van de schilderijen, of over het fascinerende blauw dat Vermeer schilderde. Achterin het boek zit een overzicht van de belangrijkste gebeurtenissen in het leven van Johannes Vermeer.  Daardoor is het boek is ook goed te gebruiken als naslagwerk.

  Journalistieke pelgrimage

  In De meiden van Vermeer achterna doet journalist en kunstrecensent Marc Couwenbergh verslag van zijn pelgrimage langs 21 vrouwen van Johannes Vermeer. Vrouwen van wie een bijzondere bekoring uitgaat. Vijf jaar lang reisde hij en bezocht zeven musea in zes landen om de schilderijen van Johannes Vermeer te zien waarin vrouwen de hoofdrol spelen. Dat vrouwen het oeuvre van een meesterschilder uit de Hollandse zeventiende eeuw domineren, is uniek.

  Vrouwen zijn de sleutel tot Vermeer

  Hoewel we relatief weinig weten van Johannes en Vermeer en zijn schilderkunst, maakt De meiden van Vermeer achterna je vertrouwd met het leven en het werk van Johannes Vermeer. Het begon met een onverwachte ontmoeting met De kantwerkster in het Louvre, Parijs. De pelgrimstocht eindigt bij het magnum opus van Johannes Vermeer De schilderkunst in het Kunsthistorisches Museum in Wenen. In dit laatste schilderij ontmoeten we de muze van de schilderkunst van Vermeer.

  Lees hier meer over De meiden van Vermeer achterna