Eerste Erfgoud voor Goudse burgemeester Schoenmaker

Erfgoud 2016 is uit! De eerste Erfgoud kreeg de Goudse burgemeester Milo Schoenmaker overhandigd door Daan Couwenbergh, redacteur van Erfgoud.

Eerste Erfgoud 2016 overhandigd aan de Goudse burgemeester Schoenmaker door Daan Couwenbergh, redacteur Erfgoud; artikel in de Goudse Post door Marianka Peters
Eerste Erfgoud 2016 overhandigd aan de Goudse burgemeester Schoenmaker door Daan Couwenbergh, redacteur Erfgoud; artikel in de Goudse Post door Marianka Peters.

 

Eerste Erfgoud over Iconen en symbolen

Erfgoud, het magazine van Open Monumentendag Gouda staat dit jaar in het teken van Iconen en Symbolen. Op zijn beurt legde Schoenmaker aan Daan Couwenbergh de verborgen symboliek van de Goudse ambtsketen uit.

Met de burgemeester door iconisch Gouda

In Erfgoud 2016 leest u over de stadswandeling die burgemeester Milo Schoenmaker en Erfgoudredacteur Daan Couwenbergh maakten langs de favoriete Goudse monumenten van de burgemeester. Daarbij vertelde  die ook over zijn dromen over Goudse monumenten.

 Iconische Gouwenaren: beroemd en vergeten

In Erfgoud 2016 ook aandacht voor beroemde, maar ook voor vergeten iconische Gouwenaars uit een ver verleden. Zo leest u alles over de zeventiende eeuwse diplomaat Hieronymus van Beverningh die in de Goudse Sint-Janskerk voor zichzelf en zijn vrouw een monumentale grafkapel met het duurste Italiaanse marmer liet bouwen.  En ook over de vergeten Francois Vranck, de man achter van Johan van Oldenbarnevelt. Het was Francois Vranck die de theoretische basis legde voor de onafhankelijkheid van de Nederlanden in de zestiende eeuw.

Goudse kaas, Goudse stroopwafels en Goudse pijpen

Ook de drie iconische Goudse producten komen uitgebreid aan bod: de Goudse kaas, de Goudse stroopwafels en de Goudse pijpen.

Goudse monumenten uitgelicht

In Erfgoud 2016 worden tien bijzondere Goudse monumenten uitgelicht en kijken we naar de skyline van Gouda door de eeuwen heen. Ook bezoeken we een icoon van arbeidershuisvesting, de Jozefbuurt en nemen we een kijkje in het monumentale Pijnacker Hordijkgemaal waarmee met de modernste technieken en pompen de waterstand in het Groene Hart wordt beheerd.

Over magazine Erfgoud

Erfgoud is het magazine van de Stichting Open Monumentendag Gouda. Net als voorgaande jaren is Erfgoud samengesteld door vrijwilligers die hun passie voor de monumenten en de geschiedenis van Gouda delen. Erfgoud verschijnt één keer per jaar voorafgaand aan Open Monumentendag. Open monumentendag vindt in 2016 plaats op zaterdag 10 september. Op www.monumentenstad.nl vind u meer informatie over Open Monumentendag, het programma en de deelnemende monumenten.

 

Facebooktwitterlinkedininstagram

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.