Met knieblessure naar virtueel spreekuur

Mijn knieblessure is hardnekkig. Als hardloper ga ik, Marc Couwenbergh, daarom naar het inloopspreekuur van het Sport Medisch Adviescentrum in het Groene Hartziekenhuis in Gouda. Volgens de website is dat er elke maandagmiddag, te bereiken via route 12. De werkelijkheid blijkt anders.

IJszak op de knieblessure
IJszak op de overbelaste knie

“Goede middag. Ik heb een knieblessure en kom daarom voor het inloopspreekuur van het Sport Medisch Adviescentrum.”

“Dat is er niet,” zegt de dame achter de balie van de orthopedie in het witte uniform met appelgroene details van het Groene Hartziekenhuis in Gouda.

“Maar dit is toch orthopedie, route 12,” zeg ik.

“Daar bent u, maar er is geen inloopspreekuur. Dat heeft u zeker op de website gelezen.”

“Inderdaad. Op de website staat dat je met een verwijzing van de huisarts hier elke maandagmiddag tussen 13.30 en 14.30 terecht kunt als je een blessure hebt. En die heb ik.” Ik probeer enige urgentie te laten doorklinken.

Haar collega bevestigt dat het inderdaad op de website staat, maar dat er geen inloopspreekuur is. Ongerust merk ik op dat ook zij het zegt alsof dit logisch is. Ik begin te vrezen dat ik hier vastloop in een bureaucratie als die van Kafka.

De baliemevrouw klikt wat met de muis en kijkt naar haar beeldscherm dat ik niet kan zien. Even vrees ik dat zij al weer met andere dingen bezig is, maar dan zegt ze:

“U heeft helemaal gelijk. Ik ga u er als spoed tussen plannen.”

Knieblessure: ga hardlopen!

Twee uur later loop ik het ziekenhuis uit met het advies weer te gaan rennen en mijn beenspieren sterker te maken. Uiteraard niets overbelasten, maar alleen door te bewegen kunnen de bovenbenen sterker worden, zodat mijn knieën minder te lijden hebben.

Op de foto’s die vanmiddag gemaakt zijn, ziet het bot van mijn knie er nagenoeg identiek uit als op de foto’s die negen jaar geleden gemaakt zijn voor de meniscusoperatie. Er is dus geen slijtage! Dat was ik wel gaan vrezen, omdat na bijna vijf weken niet hardlopen, mijn knie nog altijd gevoelig is. Waarom dat zo is, daarop heeft de orthopeed geen antwoord. Bij het handmatig onderzoek van de knie met allerlei buigingen, draaiingen, drukken en knijpen, had de knie geen pijn gedaan.

“Leg dat voor aan de sportarts van het Sport Medisch Adviescentrum.”

Daar heb ik inmiddels een afspraak gemaakt. Wordt vervolgd!

Zie deel 2 van het feuilleton Hartverscheurend hardlopersleed

Facebooktwitterlinkedininstagram

3 gedachten over “Met knieblessure naar virtueel spreekuur”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.