Gezicht op Delft van Johannes Vermeer audiotour Vermeer Delft

Met de audiotour Johannes Vermeer Delft dwaal je met je eigen gids door Delft

Met de audiotour Johannes Vermeer Delft dwaal je met je eigen gids door Delft. Het Delft van Johannes Vermeer. De heldere stem van Debby Scholten brengt je naar locaties uit het leven van de schilder van Het meisje met de parel. De wandeling duurt ongeveer 50 minuten tot één uur. Maar je kunt er natuurlijk ook een hele middag voor uittrekken. Dat is het fijne van zo’n privégids. Je bepaalt het allemaal zelf. En het is goed toeven met Debby in de verdwenen wereld van Johannes Vermeer.

Fraaie vormgeving, eenvoudig te gebruiken

De audiotour Johannes Vermeer Delft is gemaakt door creatief tekstschrijfster Debby Scholten. Vanaf www.audiotourvermeerdelft.nl laadt je de audiotour voor 3,75 euro op je telefoon, of tablet. Automatisch kom je op het startscherm en vervolgens klik je op ‘ga verder’. Eenvoudiger kan niet. Dus zet koers naar de Markt van Delft. Natuurlijk op een moment dat het jou uitkomt.

Debby Scholten, liefhebster van Johannes Vermeer en creatief tekstschrijfster, bedacht en maakte de audiotour Johannes Vermeer Delft.
Debby Scholten, liefhebster van Johannes Vermeer en creatief tekstschrijfster, bedacht en maakte de audiotour Johannes Vermeer Delft.
Delft de stad van Vermeer

Delft is de stad van Johannes Vermeer. Hij werd er geboren in 1632. En hij woonde er het grootste deel van zijn leven; misschien wel heel zijn leven. Vermoedelijk schilderde hij hier ook heel zijn oeuvre. Na zijn dood in 1675 raakten zijn schilderijen echter verspreid. Sinds eind negentiende eeuw zelfs over topmusea in de hele wereld. Niet één schilderij is in Delft gebleven.

De sfeer van de zeventiende eeuw

De herinneringen aan Johannes Vermeer zijn sowieso schaars. Veel is er niet bekend over zijn leven. Maar met de audiotour waan je je toch even in het Delft van de zeventiende eeuw. De audiotour schept sfeer en is geen aanéénrijging van feitjes. Debby, liefhebster van Johannes Vermeer, vertelt haar verhaal over de schilder en zijn schilderijen. Die zie je op je beeldscherm, terwijl je naar haar luistert.

Met de audiotour Johannes Vermeer Delft op stap

Debby heeft haar verhaal verdeeld over vijftien locaties. Ze begint op de Markt, de plek waar ongetwijfeld de meeste voetstappen van Vermeer liggen. Uiteraard brengt ze je ook naar het geboortehuis aan de Voldersgracht. Maar je komt ook op minder bekende locaties als een apotheek. Die was de leverancier van het kostbare lapis lazuli. Vermeer maakte daarmee zijn schitterende, blauwe verf.

Herberg De Vliegde Vos aan de Voldersgracht 25, Delft. Hier werd Johannes Vermeer geboren in 1632. Tegenwoordig kun je er weer logeren. Bij de entree wacht Vermeers Melkmeid je op.
Herberg De Vliegde Vos aan de Voldersgracht 25, Delft. Hier werd Johannes Vermeer geboren in 1632. Tegenwoordig kun je er weer logeren. Bij de entree wacht Vermeers Melkmeid je op.
Tips voor ‘meer’ Vermeer

Met de audiotour Johannes Vermeer Delft volg je niet de chronologie van het leven van de schilder. Wel eindigt Debby haar verhaal in de Oude Kerk waar Vermeer ligt begraven. Maar de audiotour eindigt zeker niet in mineur. Enthousiast geeft Debby nog tips voor ‘meer’ Vermeer. Haar fascinatie voor Johannes Vermeer werkt aanstekelijk. Na de wandeling wil je zeker zijn schilderijen (weer) zien. Of is het tijd voor De meiden van Vermeer achterna.

Facebooktwitterlinkedininstagram

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.