Zeilen met een Midget 26 de VestaVind

Zeilen met een Midget 26 de VestaVind is de favoriete bezigheid van Marc Couwenbergh / cti. Het zeilen maakt een belangrijk deel uit van mijn leven. De Midget 26 de VestaVind hoort daar inmiddels al meer dan tien jaar bij. Vanuit de thuishaven Stad aan ’t Haringvliet zeilen we met dit karakteristieke zeiljacht dagtochten over het onvolprezen Haringvliet. Soms gaan we verder Zeeland in, of het Slijkgat uit de Noordzee op. De Midget 26 is relatief klein, maar robuust en zeewaardig. In 2004 maakte ik er mijn eerste oversteek naar Engeland op eigen kiel mee.
De VestaVind op het Haringvliet najaar 2015
De VestaVind op het Haringvliet najaar 2015
Atlantische Oceaan oversteken

Zeilen met een Midget 26 de VestaVind is de gebruikelijke praktijk. Maar zeilen is voor mij ook de Atlantische Oceaan oversteken. In 2009 zeilde ik van Kaap Verdië naar Salvador de Bahia in Brazilië aan boord van de catamaran African Seawing van schipper Frank Peters. In 2013 zeilde ik met hetzelfde schip de Atlantische oversteek van Philadelphia aan de Amerikaanse oostkust naar de Azoren.

Noordzee Driehoek Challenge

Opstappen op andere boten bij andere schippers doe ik vaker. In de zomer van 2015 zeilde ik met de Kobbe van schipper Kees Kingma de Noordzee Driehoek Challenge van de Kustzeilers: 1100 zeemijl van Den Helder naar Kirkwall op de Orkney eilanden boven Schotland; vandaar naar Farsund in Noorwegen en vervolgens terug naar Den Helder. Kirkwall haalde we niet door tegenwind, het werd Peterhead op de noordoostpunt van het vasteland van Schotland. In 2017 staat deze uitdaging wederom op het programma.

Toerzeilers

Inmiddels ben ik ook bijna twintig jaar lid van de Toerzeilers. Ruim tien jaar was ik hoofdredacteur van Toerzeilen, waarin het verenigingsblad veranderde van een eenvoudige uitgave met altijd dezelfde omslag in rood en blauw in  full colour magazine met veel aansprekende foto’s op de voorkant en binnenin.

Op de kant
Zeilen met een Midget 26 de VestaVind; hier in de kraan; seizoen 2015 weer voorbij.
VestaVind in de kraan; seizoen 2015 weer voorbij.